Mijn naam is Hans Heijnen. Ik  coach en begeleid organisaties en mensen bij een brede reeks van bedrijfskundige mensgerichte thema’s. Daarnaast ontwerp  en implementeer ik trajecten gericht op leren, opleiden, trainen en ontwikkelen van  mensen in teams.

De coaching en begeleiding vindt veelal individueel en teambasis plaats via assessments, gespreksvoering, trainingen en andere interactie interventies. De trajecten zijn veelal langdurige trajecten binnen de HRM omgeving van een organisatie waarbij vernieuwing of verandering naar ‘Leren en Ontwikkelen’ ,  centraal staat.

Verder ben ik de laatste jaren meer en meer gevraagd om bij complexe situaties en ‘gevallen’ op te treden als mediatior! Dit doe ik met erg veel plezier met bevredigende oplossingen voor alle betrokkenen!

foto hans 3

Ik ben 56 jaar en woon met veel plezier in het Brabantse Nuenen.  Vanuit mijn bedrijfskunde studie in Nijmegen ligt mijn focus op de menskant van veranderen en het benutten van het sociale kapitaal in organisaties. Mijn ervaring heb ik 16 jaar opgedaan bij de Rabobank waarbij ik in mijn laatste functie binnen Nederland verantwoordelijk was voor de ondersteuning bij de veranderprocessen bij de lokale organisaties. Het werken in en met complexe organisatie gaat me hierbij goed af.

De laatste jaren richt ik me meer en meer op het ontwikkelen van mensen zodat ze het beste en mooiste uit zichzelf en anderen kunnen halen.  Hierover heb ik in 2009 het boek  ‘Tien stappen op weg naar Persoonlijk Ondernemerschap geschreven’. Ik werk voor vanaf 2001 zelfstandig en wel voor grote, middelgrote als MKB bedrijven.  Voor eigen rekening en risico heb ik  de i movements survey ontwikkeld die inzicht geeft in de onderstroom(beeldvorming, sfeer, gevoel, klimaat) zowel individueel, bij teams, als bij organisaties. Daarnaast zijn in 2017 d.e onlinen trainingen ‘ontdek meer over jezelf’ en ‘de kracht van het echte gesprek’ live gegaan. Meer info hierover vind je op www.emovement.nl